De Bloukrans bungee jump

Bungee jumpen wordt beschreven als de ultieme kick. Het gevoel van springen van een platform met de hoop dat het het touw dat vastgebonden zit aan je enkels blijft zitten, met als beloning een ultiem gevoel van trots. Om uit te zoeken of dit daadwerkelijk het geval is ben ik op onderzoek uitgegaan. Lees hier over mijn avontuur.

De voorpret

Uit persoonlijke ervaring heb ik gemerkt dat activiteiten waarbij je formulieren moet ondertekenen het leukst zijn. Dat je het oké vindt dat je misschien kunt overlijden en dat je daarna nog steeds even goede vrienden bent. Tijdens de veiligheidsbriefing begin je toch weer te twijfelen of dit nou daadwerkelijk een goede beslissing is. Veiligheidsinstructeur John slaat me nog een keer geruststellend op mijn schouders en loodst mij en de rest van de groep mee naar de brug.

De sprong

Met zwetende handen en knikkende knieën kijk je over de rand van het platform. Boven je rijden auto’s over de brug en naast je wordt je aangedrongen om de sprong te wagen. De muziek staat op maximaal volume waardoor je het luide geklop van je hart niet kunt horen. En na het laatste schietgebedje en een hoop uitstelgedrag neem je dan daadwerkelijk de sprong!

De geluiden van de speakers worden steeds zachter en zonder dat je het door hebt of per sé wilt begin je te schreeuwen. Nu zie je de grond op een ongemakkelijk snelle vaart dichterbij komen en begin je dit hele plan opnieuw te denken. Dan komt uiteindelijk de enorme opluchting dat je stopt met vallen en na een paar keer ongemakkelijk op een neer deinzen hang je dan uiteindelijk stil.

Tijdens het hangen heb ik het ongemakkelijke gevoel dat mijn harnas afglijdt. Ik accepteer mijn lot en heb aanvaard dat dit is hoe het eindigt. Tot ik opeens een verlossende stem van boven hoor. Het is één van de werknemers die naar beneden glijdt om mij op te pikken. Ik hou hem iets te stevig en iets te ongemakkelijk vast en de rit naar boven ben ik niet de beste gesprekspartner.

Ik kom even bij op het platform boven en voel me heel dankbaar dat ik leef. Er gaat een enorme adrenalinestoot door je heen en je hebt een glimlach op je gezicht die maar niet weg wilt. Dit maakt naar mijn mening bungee jumpen zeker een poging waard.

Wil je deze kick ook ervaren? Dan is de beste plek de Bloukrans bungee in Plettenberg Bay. Hier kun je de hoogste bungee jump van de wereld doen, 216 meter om wel te verstaan. Plettenberg is wel een eindje rijden, daarom is het verstandig om een betrouwbare autoverhuur te zoeken.

 

Related Posts

Splash Festival in Port Elizabeth

The very popular annual event, Nelson Mandela Bay Splash Festival, will have many fun activities and sports for the whole family.

Read More

The top 10 things to do in Cape Town this Spring

Cape Town has so much to offer - a vibrant city life, sun-kissed beaches as well as friendly locals.

  • If you’re planning on spending time in Africa’s southernmost city, here are 10 things to do in Cape Town this Spring Getting around the city is easy - and the public transport is of an excellent standard as well.
  • However, if you prefer something private, car hire in Cape Town is relatively cheap and easy as well.

Read More

Britz SUV Rental Special

Bungee jumpen wordt beschreven als de ultieme kick. Het gevoel van springen van een platform met de hoop dat het het touw dat vastgebonden zit aan je enkels blijft zitten, met als beloning een ultiem gevoel van trots. Om uit te zoeken of dit daadwerkelijk het geval is ben ik op onderzoek uitgegaan. Lees hier […]

Read More